Mindeord

Foto: Jakob Lerche

Foto: Jakob Lerche

Mindeord over Bent Kallehauge

Bent Kallehauge er her ikke mere. Og det kan mærkes. På sin egen næsten stilfærdige og værdige måde fyldte Bent i landskabet i og omkring Randers. Da vi tog afsked med ham fra en propfyldt Kristrup kirke, var der troppet mennesker op fra hele landet. Elever og kolleger i alle aldre, der er blevet rørt gennem et godt levet liv.Det er tydeligt at Lilleskolen i Randers har været omdrejningspunktet for Bents virke som musikformidler. Han formidlede sin kærlighed til musikken videre til et hav af elever gennem mange år. Både som ”almindelig” musiklærer og som leder af den musikskole han byggede op omkring skolen. Bents søde og – af ham især – elskede familie har derfor oprettet ”Bent Kallehauges Musikfond”, hvis formål er at støtte og udvikle det musikalske arbejde på Randers Lilleskole.

Bent var også udøvende musiker. Han spillede i mange bands og sammenhænge med såvel kopimusik som originalmusik. Marok, Nippy, Celia, Extern, Jasmin, Honky, Take Four / Kalle Midtfogeds Kapel, Anne Hundborg Band, Rosenlund Jazzkvartet, Sven Fogeds Trio og Nosey Joe er nogle af bandnavnene.

Jeg selv er sikkert ikke den, der har spillet flest jobs med Bent. Alligevel er det blevet til mange. Vi har spillet selskabsmusik, hvor såvel dinermusikken som danserocken blev leveret lige i øret. Og når jeg som kapelmester skulle bruge en bassist, der kunne overskue et partitur, var Bent dén, jeg først ringede til. Jeg spillede sidste gang med Bent i Hornslet kirke i april. Her vil han blive savnet, hvor han som del af bandet satte tonen for en række anderledes gudstjenester. Bent spillede gerne i kirken blandt andet til de kendte musicals i Sct. Clemens kirke.

I starten af firserne var Bent allerede en af de store, da jeg lærte ham at kende som korsanger i netop Sct. Clemens kirkes kor. Og kor var jo også en rigtig stor del af Bents liv. Både som sanger, som musiker og som komponist gjorde han sig gældende på korfronten. Hans mangeårige engagement i og omkring Randers Egnsteaters kor taler for sig selv.

Da Bent i foråret fejrede sin 60 års fødselsdag, var der således musik af alle slags. Kor og bands spillede og sang. Der var også skøn og mangfoldig musik ved Bent bisættelse.

I DMF Randers var han også med. Muligvis gjorde Bent ikke så meget væsen af sig, men han var med. Også organisatorisk. Han var revisorsuppleant. Han kom ikke ”i tjeneste”. Men hvis han var blevet kaldet, var han kommet. Og han ville være gået til det med engagement.

For Bent mødte altid engageret op. Han var altid forberedt. Men han var næppe forberedt på at skulle herfra så tidligt. Det var vi andre i hvert fald ikke.

Du vil blive savnet, Bent!

Ære være hans minde!

På vegne af Dansk Musikerforbund i Randers

Thomas Lennert

 

Mindekoncert for Bent Kallehauge