Musikalsk fødselsdags- og jubilæumsfest

Facebookmail

Musik er Trolddom

To gange jubilar Martin Petersen indbyder til musikalsk fest d. 5. oktober kl. 21 på Café No 38 i Randers. Det gør han i anledning af sin 80-års fødselsdag. I år kunne Martin også fejre 60 år som medlem af Dansk Musiker Forbund.  Ved festen er der selvfølgelig masser af livemusik og jam styret af Lasse Brask Vinther.

”Musikken har en magisk evne til lynhurtig kommunikation”, mener Martin Petersen.
”Musik er trolddom, musikere er troldmænd og hele livet har jeg brugt musikken som tilgang til andre mennesker”, siger pianisten med meget mere.

Den unge Martin begyndte sin karriere som pianist på højfjeldshoteller i Norge og fortsatte på kabareter i Tyskland. Det gav ham erfaringen til at åbne de landskendte spillesteder Maxim i Randers og Maritza i Aarhus.

”Her fik jeg også chancen for at spille med et utal af tidens store solister – i flæng kan nævnes Birthe og Tom Wilke, Holger Fællessanger, Wandy Tworek, Jette og Finn Ziegler, Ole Nezer, Dario Campeotto, Peter Belli, Otto Brandeburg, Bjørn Tidmann, Otto Hænning, Birthe Kjær og Birgit Lystager.

Senere solgte han ’bedriften’ og flyttede til Spanien i ti år. Da Martin vendte hjem, startede han musikcaféen Café No 38 i Randers. Via caféen har Martin Petersen god kontakt til unge musikere i Randers, og han er samtidigt en aktiv

suppleant i DMF Randersafdelingens bestyrelse.

Og den musikalske fremtid? ”I de næste ti år vil jeg spille med min svigersøn Morten Simonsen i Den Gule Flyver og Bo Young Band og med mit barnebarn Sebastian, som vil være operasanger”.
Martin Petersens største musikalske oplevelser er de gratis optrædener på Kofoeds skole, for fængselsindsatte, på ældrecentre og hospice og til Sølund Festival.

DMF Randersafdelingen ønsker Martin Petersen tillykke med de 80 år og de 60 års medlemskab af DMF.