Tak for Foredragsshow Søren Andersen og Mikael Højris

Facebookmail

Café Von Hatten var det helt rigtige sted for en musik- og foredragsaften med Michael Højris, DMF, og guitarist Søren Andersen.

Henri Amsler skriver følgende om arrangementet:

“DMF Randers Afdeling arrangerede tirsdag, den 10. november 2015, en musik- og foredragsaften med Michael Højris, til daglig Musik- og kontraktkonsulent i DMF (Dansk Musiker Forbund) og Søren Andersen, guitarist med en masse praktisk erfaring inden for musikbranchen. Arrangementet blev gennemført i samarbejde med hovedforbundet, DMF Randers Afdeling og Café Von Hatten.

Café Von Hatten var det helt rigtige sted for dette arrangement. Afdelingen håbede på, at der ville dukke mange unge mennesker op. Det gjorde de, sammen med nogle lidt mere modne unge og enkelte ældre herrer. Et interesseret og lydhørt publikum.

Mikael Højris indledte aftenen med en række spændende slides. Mikael Højris har en fortid som rockbassist, sanger, baggeartekniker og tour-manager. Mikael har i de seneste mere end 30 år rådgivet musikere og bands om alle tænkelige forhold inden for musikbranchen.

Mikael guidede os rundt i musikbranchens forunderlige verden med spørgsmål og svar på emner fra pladekontrakter, KODA-rettigheder, managementaftaler, musik-streaming og om hvordan man undgår at komme alt for galt afsted i branchen. Det var tydelig, at der blandt publikum sad folk, som enten har forsøgt sig eller skal i gang med noget af det, som Mikael fortalte om. Jeg er sikker på, at flere eksempler har været umiddelbare øjenåbnere, og de vil på denne måde bidrage til at nogen undgår nogle af de klassiske faldgrubber i branchen. Se også www.musikbranchen.dk Mikael formidlede selv indviklede problemstillinger på levende og let forståelig måde.

Efter Mikaels oplæg var der mulighed for forfriskninger, inden Søren Andersen kom på scenen.

Søren Andersen er guitarist, studiemanager, lydmand, booker, producer, pladeudgiver m.m. og har taget sin uddannelse “on the road”. Søren har spillet med en perlerække af danske musikere og turneret verden rundt med bl.a. Mike Tramp, Marco Mendoza og Glenn Hughes. Han nar været “bass-vikar” i DAD og turnerer flittigt med sit eget projekt: ELECTRIC GUITARS. Søren er desuden “ambassadør” for bl.a. Yamaha Guitars, TC Electronics og Marshall Amplification.

Søren er virkelig en musiker med mange års erfaring i branchen. Det kom også tydeligt frem i hans fortælling om sit mangfoldige liv med musikken. Lige fra de tidlige teenageår i Fredericia til status som multimusiker / kunstner med stort set hele verden som scene. En meget levende fortælling om et aktivt musikliv, krydret med sjove anekdoter. Midt i det hele fik vi prøver på Sørens fantastiske guitarspil.

En helt igennem vellykket aften, som sagtens kan gentages til glæde for mange etablerede og kommende musikere.”

DMF Randers siger tak til Mikael Højris, Søren Andersen, Von Hatten og alle tilhørere.

Se uddrag fra arrangementet herunder: