​Ny gratis tjeneste fra biblioteket til musikinteresserede!

Facebookmail

Koncertoptagelser, masterclasses, dokumentarer og livestreaming – det hele samlet ét sted, og gratis for dig, der er oprettet som ​er ​låner på biblioteket​ i Randers​.

Medici.tv er for dig der gerne vil opleve det bedste inden for klassisk musik, opera og ballet. Her finder du over 1800 fantastiske koncertoptagelser og dokumentarer, og niveauet er tårnhøjt. Det er musik med orkestre som Berliner Filharmonikerne, dirigenter som John Eliot Gardiner og Pierre Boulez samt solister som Lang Lang og Cecilia Bartoli, der ligger på tjenesten.

Tjenesten byder også på livestreaming, så du kan opleve verdens største events for klassisk musik, mens de finder sted. Medici.tv samarbejder med bl.a. festspillene i Salzburg og Verbier, Wiener Filharmoniker Weekend samt konkurrencer som Placido Domingo’s Operalia Competition og vores hjemlige Nikolai Malko-konkurrence for unge dirigenter.

Endelig rummer Medici også en række masterclasses, hvor nogle af den klassiske musiks helt store navne underviser solister og orkestre. Ved at opleve en masterclass hører du således ikke bare musikken, men du introduceres også til de tanker der ligger bag og er med til at forme musikken, når en dirigent eller en virtuos lærer fra sig. Hvis du er udøvende på højt niveau eller hvis du vil helt ind i maskinrummet, når musikken skal fremføres, er denne side af Medici.tv en ægte guldgrube.

Og husk: det hele kan følges fra første parket i fremragende lyd- og billedkvalitet!

Vejledning ​​

  1. Du får adgang til tjenesten via en webbrowser på din computer, tablet eller smartphone. Biblioteksbrugere har ikke adgang via Medici-app’en.
  2. Følg dette link for at logge ind med cpr- eller lånerkortnummer samt din firecifrede biblioteks-pinkode.
  3. Vælg indhold via hovedmenuerne øverst (“Concerts”, “Operas”, “Ballets” etc.), eller søg på komponister, solister, dirigenter, ensembler eller værker i søgefeltet øverst til venstre.
  4. Hvis din computer er sat op med Chromecast eller Apple TV, kan du afvikle alt det gode Medici-indhold på dit fjernsyn.

 

God fornøjelse med tjenesten!