Pop-Pilot – Musiklejr for piger!

Facebookmail
11665517_882401278497989_6809259193483220933_nHVAD ER POP-PILOT?
Tilmeld dig her.
Pop-Pilot, som så dagens lys i 2012, er en musiklejr for piger i alderen 13-16 år – og den første musiklejr af sin slags i Danmark nogensinde. Pop-Pilot finder hvert år sted udvalgte steder i Danmark i uge 42, skolernes efterårsferie. Du behøver ikke at have spillet musik før for at deltage.Projektet er sat i verden for at stimulere og vække de deltagende pigers interesse for musikkens mange muligheder – hvad enten det er som udøvende musikere, sangskrivere, bookere, managers eller formidlere.Med en uges musiklejr forsøger Pop-Pilot i al sin enkelthed at skabe et frirum, hvor deltagernes musikglæde kan blomstre og vokse, og hvor pigerne kan få lov at eksperimentere og prøve kræfter med musikken på egne præmisser. Og så skal de have det sjovt!Kvindelige musikere, der selv er en del af den etablerede musikbranche, er tilknyttet som instruktører, der inspirerer og engagerer deltagerne i ugens løb. Derudover er et hold af “storsøstre” til stede hele ugen igennem for at sørge for at alting klapper, assistere instruktørerne samt hygge med pigerne.

BAGGRUND
Den internationale konsulentvirksomhed, NIRAS, har i en rapport fra 2012 med titlen: ”Kønsbalancen i rytmisk musik” påvist, at op mod 80% af alle musikrelaterede jobs bestrides af mænd.

Og netop denne skæve kønsfordeling ønsker ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Statens Kunstråds Musikudvalg at udfordre med projektet Pop-Pilot.

Pop-Pilot er skabt ud fra det svenske forbillede, Popkollo, der siden 2003 har arrangeret musik-sommerlejre for piger rundt omkring i Sverige, hvor deltagerne i alderen 12-18 år med stor succes har haft mulighed for at spille
og udforske deres interesse og glæde for musikken.

SAGT OM POP-PILOT:

“Jeg synger, men synes, det er fedt at lære noget andet om musik. Jeg har lært at spille bas fx Jeg har lært at spille guitar, og jeg har lært, hvordan det er at være i musikbranchen. Jeg har bare lært en helt masse om musik.”
*Ivy, Pop-Pilot 2012

“Det er vildt imponerende, hvad pigerne har nået i den her uge, og I må meget gerne arrangere sådan noget her igen næste år.”
*Far til deltager efter Pop-Pilot 2013

“…bare kast jer ud i det, uanset hvad de andre siger- Pop-Pilot er en tryg ramme, hvor vi kan prøve en masse af sammen. Jeg ville da ønske, at jeg selv havde haft mulighed for at komme på en lejr som Pop-Pilot. Det ville have hjulpet mig meget dengang!”
*Ihan Haydar, instruktør 2013

“Jeg har ikke skrevet før – men jeg troede, at det var virkelig svært, nu her på lejren kan jeg mærke, at jeg virkelig har lyst til at skrive sange. Jeg kan faktisk godt.”
*Selma, 13 år, Po p-Pilot 2013

“Det er meget enkelt: Pop-Pilot er konkret, og det virker. Efter bare en uge kan jeg se, at det rykker for pigerne. Der ankom 19 piger, der kunne synge, men efter en uge havde de også mod på at spille trommer og skrive sange selv.”
*Kristina Holgersen, instruktør 2013, til DPA.org, november 2013